Rastihaukkojen suunnistuskoulut 2019

PrintKauden 2019 lasten suunnistuskoulut alkavat huhtikuussa.  Syksyn toiminta alkaa koulujen alkaessa.

Suunnituskoulun syksyn ohjelma alkaa elokuun puolessa välissä.

Vanhat suunnistuskoululaiset voivat osallistua Rastihaukkojen talvikauden toimintaan mm. jumppa/sählyvuoroille, korttelirasteille sekä mahdollisiin muihin tapahtumiin. Tapahtumat näet seuran tapahtumakalenterista.

Mikäli olet kiinnostunut suunnistuskoulusta tai haluat lisätietoa, ota yhteyttä sähköpostiosoitteeseen nuoriso(at)rastihaukat.fi

Yleistä lasten suunnistuskouluista

Osuuspankin tukemat Hippo -suunnistuskoulut on tarkoitettu kaikille 6-16 vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille ja nuorille.

Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkajat oppivat suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille pyritään järjestämään oman tasonsa mukaista opetusta ja omia harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan Hippo -suunnistuskoulun toimintaan. Vanhemmat ovat myös avainasemassa lapsen mielenkiinnon säilymiseksi ja siksi tavoitteena onkin, että mahdollisimman moni aikuisista osallistuisi harjoituksiin apuohjaajina. Pienten ja uusien lasten kohdalla huoltajan oletetaan osallistuvan toimintaan ainakin oman lapsen valvojan ominaisuudessa. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus oppia suunnistuksen salat yhdessä lastensa kanssa ja saada vinkkejä omaan suunnistamiseen.

Osa harjoituksista on seuran omia lasten harjoituksia, osa yhteisharjoituksia lisäksi käydään harjoittelemassa pääkaupunkiseudun sarja- ja kuntosuunnistuksissa rastireitti-, tukireitti- ja ratasuunnistamista.  Omat harjoitukset alkavat yleensä  klo 18:00 ja päättyvät noin 19:15.

Suunnistuskoululaiset ja muut seuran jäsenet voivat osallistua lisäksi omatoimisesti seuran järjestämiin Itärasti -tapahtumiin lauantaisin klo 11-13 ja talvikaudella alueen korttelirasteille. Vanhemmilla on tällöin hyvä mahdollisuus käydä suunnistamassa yhdessä lasten kanssa. Alueen nuorten harjoitustapahtumissa (NSK) lähdetään maastoon arkisin 17:00 – 18:30. välisenä aikana.

Hippo -suunnistuskoulu (alkeiskurssi) lapsille ja heidän huoltajille

Alkeissuunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-12 -vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille. Osallistujilla ei ole ollenkaan kokemusta suunnistuksesta tai ovat olleet mukana suunnistuskoulussa muutamana vuotena, mutta eivät ole vielä valmiita yksin suunnistusradoille.

Opetuksen pääpaino: leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, kartanluku ja sijainti kartalla, rasti-/tukireittiin tutustuminen. Aikuisen mukana olo vaadittu.

Suunnistuskouluun osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2019 on 20 €.  Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksu sisältää: suunnistuskoulun ohjelman ja materiaalit, seuran jäsenyyden ja sen edut, osallistumisen seuran järjestämiin Itärasti -tapahtumiin ja kaikki osallistumismaksut lasten kilpailuihin. Kilpailuihin osallistuminen edellyttää Suunnistusliiton lisenssiä, jonka seura lunastaa halukkaille maksutta.

Uudet lapset: Ilmoita lapsesi alkeissuunnistuskouluun nettilomakkeen/verkkokaupan kautta (maksu verkkopankissa).

Suunnistuskoulu edistyneille lapsille ja nuorille

Jo useamman vuoden mukana olleille ja suunnistuskokemusta omaaville 10-16 -vuotiaille nuorille. Oletuksena on, että lapsi uskaltaa liikkua maastossa yksin tai on osallistunut alueen harjoituskisoihin.  Kilpaileminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Toiminnassa voivat olla mukana kaikki suunnistuksesta ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet nuoret myös yli 12 -vuotiaat vasta-alkajat.

Opetuksen pääpaino: kartanluvun kehittäminen ja suunnistuksen taitoharjoitukset. Tavoitteena on, että lapset pystyvät itsenäisesti hyvin suunniteltuun ja toteutettuun suunnistussuoritukseen.

Suunnistuskouluun osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2019 on 20 €.

Rastihaukat järjestää ryhmälle taitoharjoituksia. Näihin osallistumisesta peritään erillinen harjoitusmaksu, joka on 20 € . Seura lunastaa taitoharjoituksiin osallistuville  suunnistuslisenssin (alle 15 -vuotiaille myös Sporttiturvavakuutuksen).

Maksu sisältää: suunnistuskoulun ohjauksen ja valmennuksen, erilliset taitoharjoitukset ja materiaalit (harjoitusmaksun suorittaneille), seuran jäsenyyden ja sen edut, osallistumisen seuran järjestämiin Itärastitapahtumiin ja osallistumismaksut kauden nuorten kilpailuihin ja viesteihin.

Uudet lapset/nuoret: Ilmoita lapsesi suunnistuskouluun nettilomakkeen/verkkokaupan kautta.

Aikaisemmin mukana olleet: Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeen kautta

Lisätiedot:

Anna Wiklund / Teemu Matilainen
nuoriso#rastihaukat.fi

 

Share