Ohjeet osallistujille Iterastit 2020

Koronapandemia aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä myös Rastihaukat ry:n järjestämiin kuntosuunnistustapahtumiin Itärasteihin. Viruksen leviämisen torjuminen vaatii vastuullista toimintaa sekä järjestävältä taholta että osallistujilta; sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä myös metsässä ja huomioidaan riskiryhmät.

Iterastit on suunnistusseura Rastihaukat ry:n järjestämä omatoimisuunnistus, joita järjestetään kalenterin mukaisesti alkaen 11.4. 2020. Maasto vaihtuu viikoittain ja paperiset rastit ovat maastossa viikon (lauantai – perjantai/lauantai) – ilman emit-leimasimia ja ajanottoa. Iterasteja järjestetään ainakin kesäkuun alkuun saakka. Kartta tapahtumiin ladataan Rastihaukat verkkokaupasta. Kartat tulevat ostettaviksi / ladattaviksi samalla viikolla, kun omatoimitapahtuma on merkattu kalenterissa alkavaksi (omatoimirasteillekin on haettava luvat kaupungilta maaston käyttöön kyseiselle viikolle).

Iterastit – paperirasti

Iterasteilla on tarjolla ainakin seuraavat ratavaihtoehdot:

 • n. 2-3 km (D-rata), joka on helppo ja tarkoitettu vasta-alkajille.
 • n. 5 km (B-rata), vaativampi, mutta silti kuntosuunnistajille erittäin hyvin sopiva.

Joissakin tapahtumissa on tarjolla lisäksi taitoratoja (esim. käyrä-, väyläkartta) tai useampia ratavaihtoehtoja, katso tarkemmin kunkin tapahtuman kohdalta.

Kierrä rata omatoimisesti kyseisen viikon aikana, ilman järjestettyä ajanottoa ja emit -leimausta.

Karttamaksut ovat:

 • lyhyet radat 3 euroa
 • pidemmät radat 5 euroa

Rastihaukkojen jäsenille kartat ovat ilmaisia alennuskoodilla, jonka saat sähköpostitse jäseninfona tai erikseen pyytämällä osoitteesta: iterastit@rastihaukat.fi

Maksutavat:

 • kaikki suomalaiset verkkopankit
 • luottokortit (Mastercard, Visa)
 • Visa Electron
 • MobilePay, Masterpass
 • Suorita maksu omalla liikuntaedullasi (mobiilimaksu):
  Eazybreak maksu sovelluksella tai tekstiviestillä
  Edenred maksu sovelluksella
  ePassi Sportti & Kulttuuri maksu sovelluksella, tekstiviestillä
  SmartumPay (Smartum saldo), maksa sovelluksella

Fyysiset liikuntasetelit tai -kortit eivät käy maksutapana.

Saat latauslinkin ostamaasi karttaan heti maksun suoritettuasi ja sähköpostiisi kuitin/linkin ostamasi kartan lataukseen. Latauslinkki toimii 3 kertaa, jonka jälkeen kyseistä karttaa ei voi ladata uudestaan vaan tulee suorittaa uusintaosto. Mobiileilla liikuntaeduilla maksettassa maksu varmistetaan manuaalisesti sähköpostitse lähettämästäsi kuitista, joten varaudu tällöin viiveeseen.

Yksinkertaiset tekstipohjaiset ohjeet osto-tapahtumalle löytyvät tältä omalta sivulta.

Kartat ovat A4-kokoisia, mittakaavalla 1:10 000 tai 1:7500. Aineistomuoto on pdf.  Radat ja rastimääreet ovat painettu karttoihin valmiiksi.

Ladattua karttatiedostoa voit käyttää joko suoraan laitteeltasi maastossa (esim. puhelin tai tablet) tai voit tulostaa siitä omatoimisesti paperisen version. Valmiiksi tulostettuja karttoja emme toimita postitse, eikä karttoja ole saatavissa mistään myyntipisteiltä, jotta tarpeettomat lähikontaktit vältetään. Huomioithan, että kopiointi ja tiedoston jakaminen muille kuin saman perheen jäsenille on kiellettyä tekijänoikeuslain mukaisesti.

Koska maastot sijaitsevat lähellä asutusta, on hyvin mahdollista että rasteja häviää viikon aikana. Pyrimme tarkistamaan rastit ainakin kerran viikon aikana, mutta ilmoitathan mahdollisista puutteista osoitteeseen iterastit@rastihaukat.fi

Rastihaukat ry pidättää oikeuden muutoksiin. Noudatamme viranomaisten määräyksiä ja Suomen Suunnistusliiton ohjeistusta.

Kuntosuunnistajaa koskee jokamiehenoikeuksiin sisältyvä vastuu luonnosta ja muiden luonnon käyttäjien tarpeiden huomioimisesta. Ole varovainen teitä ylittäessäsi. Vastuu vahingosta on aina kuntoilijalla itsellään.

Hanki edullinen kuntosuunnistajan vakuutus ja tuet samalla järjestävän seuran toimintaa!

Verkkokaupan ongelmatapauksissa ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kauppa@rastihaukat.fi

 

Jaa tämä: