Ale!

Iterastit Vartiosaari 1.7. – 30.7.2023

0,00 7,00 

Itärastien omatoimiset kuntorastit – Iterastit, maksa ja lataa itsellesi kartta (.pdf) suoraan nettipalvelusta.

2 ratavaihtoehtoa (B-rata 4.4km,  C-rata helppo 2.2km) sekä kaikki rastit kartta (tee oma rata) + bonuksena ilmainen valokuvasuunnistus.

Valitse alta rata ja maksa haluamallasi tavalla.

tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osasto:
Jaa tämä:

Ohjeet/Tiedot

Itärastien omatoimiset kuntorastit – Iterastit, maksa ja lataa itsellesi kartta (.pdf) suoraan nettipalvelusta. Maastossa rastit 4 viikkoa alkaen lauantaina 1.7.  – sunnuntai 30.7.2023 saakka. Kierrä rata omatoimisesti ilman järjestettyä ajanottoa ja emit-leimausta.

Vartiosaari on hyvä ehdokas Suomen hienoimmaksi neliökilometriksi. Saarella yhdistyvät kompaktissa paketissa eri luontotyyppien ja topografian monipuolisuus, merellinen kansallismaisema sekä 1950-luvun huvilatunnelma. Vartiosaari sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalon ja Tammisalon kainalossa. Linnuntietä matkaa Senaatintorille on 7 kilometriä. Saari on pinta-alaltaan runsaat 82 hehtaaria. Metsätyypit vaihtelevat lehdoista tuoreisiin kankaisiin ja jäkäläkarukkoihin. Näiden ohella on muun muassa maaduntaluhtaa, laidunniittyä, soistumaa, jalopuupuistikkoa, avokalliota ja runsaasti kiviä.

Radat risteilevät Vartiosaaressa, johon ei ole siltaa – saareen kulkee päivittäin klo10-19 maksullinen aurinkosähkölautta. Mukaan lautalle pääset sekä Laajasalon (Reposalmentie 2) että Vartiosaaren puoleiselta rannalta. Edestakaiset hinnat: aikuiset 5 euroa, lapset 7-17v. 3 euroa ja lapset alle 7v. 0 euroa. Lauttamaksu pankkikortilla lautalta tai etukäteen verkkokaupasta pankkimaksulla. Parkkipaikkoja autoille on lauttarannassa rajallisesti, Reposalmentien ja Ilomäentien risteyksessä on paikoitusalue. Julkisilla paikalle pääsee kätevästi Herttoniemestä bussilla numero 89. Vartiosaaressa ei ole myöskään satamapaikkoja omille veneille. 

Lähtö ja maali ovat lauttarannan lähistöllä Vartiosaaressa. Karttaa (1:5000) on päivitetty vuosittain ja tarjoaa maisemallisia haasteita kaikentasoisille suunnistajille. Kunnioitathan huviloiden pihapiirejä ja yksityisten omistajien maa-alueita (kartalla tumman vihreällä), näiden aluiden läpi ei saa kulkea. Vartiosaari on roskaton, joten omat roskat tulee jokaisen kuljettaa mukanaan mantereelle. Saaresta löytyy yleiset WC:t kahdesta paikkaa (lauttarannan lähistöltä sekä saaren itäpuolelta tallilta). Viikonloppuisin on lauttarannassa ja saaressa pop-up kahviloita.

Saat latauslinkin ostamaasi karttaan heti maksun suoritettuasi ja sähköpostiisi kuitin/linkin ostamasi kartan lataukseen. Latauslinkki toimii 4 kertaa, jonka jälkeen kyseistä karttaa ei voi ladata uudestaan vaan tulee suorittaa uusintaosto. Mobiileilla liikuntaeduilla maksettassa maksu varmistetaan manuaalisesti sähköpostitse lähettämästäsi kuitista, joten varaudu tällöin viiveeseen.

Ladattua karttatiedostoa voit käyttää joko suoraan laitteeltasi maastossa (esim. puhelin tai tablet) tai voit tulostaa siitä omatoimisesti paperisen version. Huomioithan, että kopiointi ja tiedoston jakaminen muille kuin saman perheen jäsenille on kiellettyä tekijänoikeuslain mukaisesti.

Voit maksaa kartan kaikilla suomalaisilla verkkopankkeilla, Mastercard tai Visa -luottokorteilla tai MobilePaylla. Maksutapana käyvät myös liikuntaedut verkko-/mobiilimaksuina:  Edenred, Smartum, ePassi. Fyysiset liikuntasetelit tai -kortit eivät käy maksutapana.

Koska maastot sijaitsevat lähellä asutusta on hyvin mahdollista, että rasteja häviää viikon aikana. Pyrimme tarkistamaan rastit ainakin pari kertaa, mutta ilmoitathan mahdollisista puutteista osoitteeseen iterastit(at)rastihaukat.fi

Rastihaukat ry pidättää oikeuden muutoksiin.

    Jätä palaute tai kerro puutteista
    Vaihtoehdot

    Valitse rata:

    B-rata (4.4km), C-rata helppo (2.2km), Oma rata (kaikki rastit kartta), Kaikki radat/kartat (3kpl), Valokuvasuunnistus