Ohjeet osallistujille Iterastit

Iterastit on suunnistusseura Rastihaukat ry:n järjestämä omatoimisuunnistus, joita järjestetään kalenterin mukaisesti keväällä ja syksyllä Itärastikauden ohessa. Maasto vaihtuu viikoittain ja rastit ovat maastossa 1-2 viikkoa (lauantai – sunnuntai) – ilman emit-leimasimia ja ajanottoa. Kartta tapahtumiin ladataan pdf -muodossa Rastihaukat verkkokaupasta tai vaihtoehtoisesti voit hakea printtikartan Itärasti -tapahtumista paikanpäältä lauantaisin klo 11-14. Kartat tulevat ostettaviksi / ladattaviksi verkkokaupasta heti Itärasti -tapahtuman päättymisen jälkeen lauantaina.

Iterastit – paperirasti

Iterasteilla on tarjolla ainakin seuraavat ratavaihtoehdot:

 • n. 2 km (D-rata), joka on helppo ja tarkoitettu vasta-alkajille.
 • n. 3 km (C-rata), joka sopii hyvin lyhyttä lenkkiä haluavalle.
 • n. 5 km (B-rata), vaativampi, mutta silti kuntosuunnistajille erittäin hyvin sopiva.
 • n. 7 km (A-rata), vaativa, pidempää lenkkiä haluavalle.

Joissakin tapahtumissa on tarjolla lisäksi taitoratoja (esim. käyrä-, väyläkartta) tai useampia ratavaihtoehtoja, katso tarkemmin kunkin tapahtuman kohdalta.

Kierrä rata omatoimisesti kyseisen viikon-kahden aikana, ilman järjestettyä ajanottoa ja emit -leimausta.

Karttamaksu Iterasteilla:

  • A-, B-, C- ja erikoisradat 10 euroa 
  • lyhyt C-rata 6 euroa
  • D-rata 3 euroa

Rastihaukkojen jäsenille kartat ovat ilmaisia alennuskoodilla, jonka saat sähköpostitse jäseninfona tai erikseen pyytämällä osoitteesta: iterastit@rastihaukat.fi

Maksutavat verkkokaupassa:

 • kaikki suomalaiset verkkopankit 
 • luottokortit (Mastercard, Visa)
 • Visa Electron
 • MobilePay, Saldo, Pivo
 • Apple Pay
 • Suorita maksu omalla liikuntaedullasi (mobiilimaksu):
  Edenred maksu sovelluksella nimellä: Itärastit
  ePassi Sportti & Kulttuuri maksu sovelluksella, tekstiviestillä nimellä: Rastihaukat
  SmartumPay (Smartum saldo), maksa sovelluksella
 • ePassin kautta voi maksaa nyt myös Finnair Plus -pisteillä 

Fyysiset liikuntasetelit tai -kortit eivät käy maksutapana verkkokaupassa. Itärastitapahtumasta kartan noudettaessa käyvät maksutapoina myös käteinen, pankkikortit ja fyysiset liikuntasetelit.

Saat latauslinkin ostamaasi karttaan heti maksun suoritettuasi ja sähköpostiisi kuitin/linkin ostamasi kartan lataukseen. Latauslinkki toimii 4 kertaa, jonka jälkeen kyseistä karttaa ei voi ladata uudestaan vaan tulee suorittaa uusintaosto. Mobiileilla liikuntaeduilla maksettassa maksu varmistetaan manuaalisesti sähköpostitse lähettämästäsi kuitista, joten varaudu tällöin viiveeseen. Huomioithan, että erityisesti yritysten sähköpostijärjestelmien roskapostisuodatus voi estää viestien tulemisen, varsinkin jos tilauksen tiedoissa on eriäväisyyksiä (käytetään eri nimeä mille sähköposti on nimetty yrityksessä), suosittelemme perustamaan kauppaan oman tilin, jolloin ei ole riippuvainen sähköposteista.

Yksinkertaiset tekstipohjaiset ohjeet osto-tapahtumalle löytyvät tältä omalta sivulta.

Kartat ovat A4-kokoisia, pääosin mittakaavalla 1:10 000 tai 1:7500. Aineistomuoto on pdf.  Radat ja rastimääreet ovat painettu karttoihin valmiiksi.

Ladattua karttatiedostoa voit käyttää joko suoraan laitteeltasi maastossa (esim. puhelin tai tablet) tai voit tulostaa siitä omatoimisesti paperisen version. Valmiiksi tulostettuja karttoja emme toimita postitse, printtikarttoja on saatavissa ainoastaan Itärastitapahtumista lauantaisin klo 11-15 (katso tarkempi paikkatieto kalenterista). Huomioithan, että kopiointi ja tiedoston jakaminen muille kuin saman perheen jäsenille on kiellettyä tekijänoikeuslain mukaisesti.

Koska maastot sijaitsevat lähellä asutusta, on hyvin mahdollista että rasteja häviää viikon aikana. Pyrimme tarkistamaan rastit ainakin kerran viikon aikana, mutta ilmoitathan mahdollisista puutteista osoitteeseen iterastit@rastihaukat.fi

Rastihaukat ry pidättää oikeuden muutoksiin. Noudatamme viranomaisten määräyksiä ja Suomen Suunnistusliiton ohjeistusta.

Kuntosuunnistajaa koskee jokamiehenoikeuksiin sisältyvä vastuu luonnosta ja muiden luonnon käyttäjien tarpeiden huomioimisesta. Ole varovainen teitä ylittäessäsi. Vastuu vahingosta on aina kuntoilijalla itsellään.

Kunnioitathan kiellettyjä alueita, eli  piha-tontteja ja -alueita (oliivinvihreät alueet) sekä erikseen rasteroidut alueet (violetti rasterointi). Näiden alueiden läpi ei saa kulkea.

Hanki edullinen kuntosuunnistajan vakuutus ja tuet samalla järjestävän seuran toimintaa!

Verkkokaupan ongelmatapauksissa ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kauppa@rastihaukat.fi

 

Jaa tämä: