Lasten Hippo-suunnistuskoulu 2020

Rastihaukkojen lasten suunnituskoulun alkua on siirretty kunnes koronatilanne helpottaa. Kannattaa kuitenkin jo nyt ilmoitautua niin saat tiedotteet suoraan sähköpostiisi. Huhtikuusta lähtien pääsee myös jo omatoimisesti harjoittelemaan esim. Piharasteilla ja  Itärasteilla. Mukaan voi toki liittyä myöhemminkin milloin vain!

Yleistä lasten suunnistuskoulusta

OP Helsingin tukema Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille noin 6-14 -vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille. Osallistujilla ei tarvitse olla kokemusta suunnistuksesta, tai he ovat olleet mukana muutamana vuotena, mutta eivät ole vielä valmiita yksin suunnistusradoille.

Opetuksen pääpainona on leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, kartanluku ja sijainti kartalla sekä rasti-/tukireittiin tutustuminen. Ainakin alle 12-vuotiaat osallistuvat suunnistuskouluun huoltajan tai muun aikuisen kanssa.

Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat muutenkin tervetulleita osallistumaan toimintaan. Vanhemmat ovat avainasemassa lapsen mielenkiinnon säilymiseksi. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus oppia suunnistuksen salat yhdessä lastensa kanssa ja saada vinkkejä omaan suunnistamiseen.

Katso myös lisätiedot lasten ja nuorten toiminnasta.

Harjoitukset ja muut toiminta

Osa harjoituksista on seuran omia lasten harjoituksia, osa yhteisharjoituksia naapuriseurojen kanssa. Lisäksi käydään harjoittelemassa pääkaupunkiseudun sarja- ja kuntosuunnistuksissa rastireitti-, tukireitti- ja ratasuunnistamista.  Omat harjoitukset alkavat yleensä  klo 18:00 ja päättyvät noin 19:15. Ei haittaa vaikkei kaikkiin harjoituksiin pääsisikään.

Suunnistuskoululaiset ja muut seuran jäsenet voivat osallistua lisäksi omatoimisesti seuran järjestämiin Itärasti -kuntosuunnistuksissa lauantaisin klo 11-13 ja talvikaudella mm. korttelirasteille. Vanhemmilla on tällöin hyvä mahdollisuus käydä suunnistamassa yhdessä lasten kanssa.

Kisailuun tutustutaan pääkaupunkiseudun alueen nuorten harjoitustapahtumissa (NSK).

Mukaan toimintaan!

Suunnistuskouluun ja muuhun toimintaan osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2020 on 20 €. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lue tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, eduista, maksuista, lisensseistä ja vakuutuksista täältä.

Lisätiedot

Mikäli haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

Teemu Matilainen
nuoriso(at)rastihaukat.fi
045 6709 707

Kevään 2020 ohjelma

Huom! Ohjelma ei välttämättä pidä paikkaansa, vaan yhteiset harjoitukset ym. on luonnollisesti peruttu koronavirustilanteen takia. Päivitämme ohjelman tarkemmin vasta kun pystymme jälleen aloittamaan yhteisen toiminnan. Katso listaa omatoimisesta toiminnasta.

Muutokset ohjelmaan ja tarkemmat tiedot paikoista päivitetään tälle sivuille ja lähetetään sähköpostitse suunnistuskoulun osallistujille. Ohjelma löytyy myös Nimenhuuto-palvelusta. Pyydä tunnukset nuorisovastaavilta.

PAIKKA/KARTTAOHJELMA
Viikko15
la 11.4. – pe 10.4.Roihuvuori,
Roihuvuorentie 2
Itärastit, karttaharjoitus (2km) yhdessä huoltajan kanssa.
Viikko 16
la 18.4. – pe 24.4.Myllypuro,
Kajaaninlinnantie 9
Itärastit, karttaharjoitus (2km) yhdessä huoltajan kanssa.
Viikko17
la 25.4. – pe 1.5.klo 11Laajasalo, Tullisaari,
Tuurholmantie
Itärastit, omatoimisesti yhdessä yhdessä huoltajan kanssa
Viikko18
Viikko19
ke 6.5.klo 18Paloheinä,
Pakilantie 124
Seuran maastojuoksukisat, sarjat kaikille ikäluokille – kaikki lapset palkitaan!
to 7.5.klo 18Myllypuron ala-aste,
Yläkivenrinne 6
Pihasuunnistusharjoitus
la 9.5.klo 11Paloheinä,
Pakilantie 124
Itärastit, omatoimisesti yhdessä huoltajan kanssa
Viikko20
to 14.5.klo 18Laajasalo, Tullisaari,
Tuurholmantie
Suunnistusharjoitus, yhteisharjoitus Rasti-Jyryn kanssa.
la 16.5.klo 11Latokartano,
Agronominkatu 22
Itärastit, omatoimisesti yhdessä huoltajan kanssa
la 16.5.(siirtyy)klo 10 –TampereSärkänniemisuunnistus on vuoden hienoin lasten suunnistustapahtuma. Radat lasten ehdoilla, sopivat aloittelijoille ja kisan jälkeen hauska päivä Särkänniemen Elämyspuistossa. Kysy lisää nuoriso(at)rastihaukat.fi
Viikko21
ke 20.5.klo 18Myllypuro,
Kajaaninlinnantie 9
Viuhkasuunnistusharjoitus
Viikko22
ma 25.5.klo 18PitäjänmäkiSuunnistusharjoitus, yhteisharjoitus Rasti-Jyryn kanssa.
la 30.5.klo 11Landbo,
Knutersintie 700
Itärastit, omatoimisesti yhdessä huoltajan kanssa
Viikko23
Viikko24
ti 9.6.lähtö 17:30-19 välilläVantaaAlueen Nuorten Sarjasuunnistus (NSK).
Kesätauko
Kesätauon jälkeen jatkamme elokuussa heti kisailulla!
Viikko33
ti 11.8.lähtö 17:30-19 välilläLatokartanoAlueen Nuorten Sarjasuunnistus (NSK).
Meidän järjestämä, joten kaikki mukaan!

 

Jaa tämä: