Lasten Hippo-suunnistuskoulu 2023

Rastihaukkojen lasten suunnistuskoulu jatkuu huhtikuussa 2023.  Uusien Hippo-suunnistuskoululaisten (+ huoltajat) info- ja aloitustilaisuus pidetään keskiviikkona 12.4. klo 18 alkaen Merilahden peruskoulun liikuntasalissa. 

Mukaan voi liittyä milloin vain, ilmoitaudu tästä!

Yleistä lasten suunnistuskoulusta

OP Uusimaan tukema Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille noin 6-14 -vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille. Osallistujilla ei tarvitse olla kokemusta suunnistuksesta.

Opetuksen pääpainona on leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, kartanluku ja sijainti kartalla sekä rasti-/tukireittiin tutustuminen. Ainakin alle 12-vuotiaat osallistuvat suunnistuskouluun huoltajan tai muun aikuisen kanssa. Edistyneemmille on yleensä tarjolla myös vaativampia suunnistustehtäviä.

Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat muutenkin tervetulleita osallistumaan toimintaan. Vanhemmat ovat avainasemassa lapsen mielenkiinnon säilymiseksi. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus oppia suunnistuksen salat yhdessä lastensa kanssa ja saada vinkkejä omaan suunnistamiseen.

Katso myös lisätiedot lasten ja nuorten toiminnasta.

Harjoitukset ja muut toiminta

Osa harjoituksista on seuran omia lasten harjoituksia, osa yhteisharjoituksia naapuriseurojen kanssa. Lisäksi käydään harjoittelemassa pääkaupunkiseudun sarja- ja kuntosuunnistuksissa rastireitti-, tukireitti- ja ratasuunnistamista.  Omat harjoitukset alkavat yleensä  klo 18:00 ja päättyvät noin 19-19:30. Ei haittaa vaikkei kaikkiin harjoituksiin pääsisikään.

Suunnistuskoululaiset ja muut seuran jäsenet voivat osallistua lisäksi omatoimisesti seuran järjestämiin Itärasti -kuntosuunnistuksissa lauantaisin klo 11-13, omatoimisille Iterasteille (rastit maastossa 1-2 viikkoa Itärastitapahtuman jälkeen) ja talvikaudella mm. korttelirasteille. Vanhemmilla on tällöin hyvä mahdollisuus käydä suunnistamassa yhdessä lasten kanssa.

Myös kisailuun tutustutaan lähialueen tapahtumissa ja viesteissä.

Katso tarkempi ohjelma lasten ja nuorten tapahtumakalenterista.

Mukaan toimintaan!

Suunnistuskouluun ja muuhun toimintaan osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2023 on 25 €. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lue tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, eduista, maksuista, lisensseistä ja vakuutuksista täältä.

Lisätiedot

Mikäli haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

Teemu Matilainen
nuoriso(at)rastihaukat.fi
045 6709 707

Jaa tämä: