Hippo suunnistuskoulut

Rastihaukkojen suunnistuskoulut 2017

PrintOsuuspankin tukemat Hippo -suunnistuskoulut on tarkoitettu kaikille 6-15 vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille ja nuorille.

Suunnistuskoulun harjoituksissa vasta-alkajat oppivat suunnistuksen perusteet sekä liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla. Jo aiemmin suunnistaneille pyritään järjestämään oman tasonsa mukaista opetusta ja omia harjoituksia suunnistustaidon edelleen kehittämiseksi.

Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat tervetulleita osallistumaan Hippo -suunnistuskoulun toimintaan. Vanhemmat ovat myös avainasemassa lapsen mielenkiinnon säilymiseksi ja siksi tavoitteena onkin, että mahdollisimman moni aikuisista osallistuisi harjoituksiin apuohjaajina. Pienten ja uusien lasten kohdalla huoltajan oletetaan osallistuvan toimintaan ainakin oman lapsen valvojan ominaisuudessa. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus oppia suunnistuksen salat yhdessä lastensa kanssa ja saada vinkkejä omaan suunnistamiseen.

Osa harjoituksista on seuran omia lasten harjoituksia, osa yhteisharjoituksia lisäksi käydään harjoittelemassa pääkaupunkiseudun sarja- ja kuntosuunnistuksissa rastireitti-, tukireitti- ja ratasuunnistamista.  Omat harjoitukset alkavat yleensä maanantaisin tai keskiviikkoisin klo 18:00 ja päättyvät noin 19:15.

Hippokoululaiset ja muut seuran jäsenet voivat osallistua lisäksi omatoimisesti seuran järjestämiin Itärasti -tapahtumiin lauantaisin klo 11-13 . Vanhemmilla on tällöin hyvä mahdollisuus käydä suunnistamassa yhdessä lasten kanssa. Alueen nuorten harjoitustapahtumissa (NSK) lähdetään maastoon arkisin 17:00 – 18:30. välisenä aikana.

Hippo -suunnistuskoulu (alkeiskurssi) lapsille ja heidän huoltajille

Alkeissuunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille 6-12 -vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille. Osallistujilla ei ole ollenkaan kokemusta suunnistuksesta tai ovat olleet mukana muutamana vuotena, mutta eivät ole vielä valmiita yksin suunnistusradoille.

Opetuksen pääpaino: leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, kartanluku ja sijainti kartalla, rasti-/tukireittiin tutustuminen. Aikuisen mukana olo vaadittu.

Suunnistuskouluun osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2017 on 20 € ja aikuisten 40 €. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä saatavilla tiedoilla.

Maksu sisältää: suunnistuskoulun ohjelman ja materiaalit, seuran jäsenyyden ja sen edut, osallistumisen seuran järjestämiin Itärastitapahtumiin ja osallistumismaksut lasten kilpailuihin.

Ilmoita lapsesi alkeissuunnistuskouluun nettilomakkeen/verkkokaupan kautta.

Hippo -suunnistuskoulu edistyneille lapsille ja nuorille

Jo useamman vuoden mukana olleille ja kilpailukokemusta omaaville 10-15 -vuotiaille nuorille. Oletuksena on, että lapsi uskaltaa liikkua maastossa yksin tai on osallistunut alueen harjoituskisoihin.  Kilpaileminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Toiminnassa voivat olla mukana kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet nuoret myös yli 12 -vuotiaat vasta-alkajat.

Opetuksen pääpaino: kartanluvun kehittäminen ja suunnistuksen taitoharjoitukset. Tavoitteena on, että lapset pystyvät itsenäisesti hyvin suunniteltuun ja toteutettuun suunnistussuoritukseen.

Suunnistuskouluun osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2017 on 20 €.

Rastihaukat järjestää keväällä 2017 taitoharjoituksia (6 kpl)  yhteistyössä Sporzz Oy:n kanssa.  Näihin osallistumisesta peritään erillinen harjoitusmaksu, joka on 30 € (sisaralennus -10 euroa/nuori). Taitoharjoituksiin osallistuville alle 14 -vuotiaille lunastetaan vakuutuksellinen Nuori Suunta -lisenssi.

Maksu sisältää: suunnistuskoulun ohjauksen ja valmennuksen, erilliset Sporzz -harjoitukset ja materiaalit (harjoitusmaksun suorittaneille), seuran jäsenyyden ja sen edut, osallistumisen seuran järjestämiin Itärastitapahtumiin ja osallistumismaksut kauden nuorten kilpailuihin ja viesteihin.

Ilmoittaudu mukaan nettilinkin kautta

Mikäli nuori ei pysty osallistumaan kevään taitoharjoituksiin, mutta haluaa jatkaa muutoin suunnistuskoulussa, ilmoita siitä sähköpostitse: nuoriso@rastihaukat.fi

Lisätiedot:

Kai Kyckling
nuoriso#rastihaukat.fi
050 337 4596

 

Share