Lasten Hippo-suunnistuskoulu 2020

Rastihaukkojen lasten suunnituskoulu alkaa kesäkuussa. Seuraamme viranomaisten ohjeistusta ja toteutamme harjoitukset kontakteja minimoiden. Kannattaa ilmoitautua mukaan heti, niin saat etukäteismateriaalit ja tiedotteet. Omatoimisesti voi harjoittella nytkin esim. Piharasteilla ja Itärasteilla. Mukaan voi toki liittyä myöhemminkin milloin vain!

Yleistä lasten suunnistuskoulusta

OP Helsingin tukema Hippo-suunnistuskoulu on tarkoitettu kaikille noin 6-14 -vuotiaille ulkoilusta ja iloisesta luonnossa liikkumisesta pitäville lapsille. Osallistujilla ei tarvitse olla kokemusta suunnistuksesta, tai he ovat olleet mukana muutamana vuotena, mutta eivät ole vielä valmiita yksin suunnistusradoille.

Opetuksen pääpainona on leikinomainen tutustuminen maastoon, karttamerkit, kartanluku ja sijainti kartalla sekä rasti-/tukireittiin tutustuminen. Ainakin alle 12-vuotiaat osallistuvat suunnistuskouluun huoltajan tai muun aikuisen kanssa.

Lasten vanhemmat ja huoltajat ovat muutenkin tervetulleita osallistumaan toimintaan. Vanhemmat ovat avainasemassa lapsen mielenkiinnon säilymiseksi. Samalla vanhemmilla on mahdollisuus oppia suunnistuksen salat yhdessä lastensa kanssa ja saada vinkkejä omaan suunnistamiseen.

Katso myös lisätiedot lasten ja nuorten toiminnasta.

Harjoitukset ja muut toiminta

Osa harjoituksista on seuran omia lasten harjoituksia, osa yhteisharjoituksia naapuriseurojen kanssa. Lisäksi käydään harjoittelemassa pääkaupunkiseudun sarja- ja kuntosuunnistuksissa rastireitti-, tukireitti- ja ratasuunnistamista.  Omat harjoitukset alkavat yleensä  klo 18:00 ja päättyvät noin 19:15. Ei haittaa vaikkei kaikkiin harjoituksiin pääsisikään.

Suunnistuskoululaiset ja muut seuran jäsenet voivat osallistua lisäksi omatoimisesti seuran järjestämiin Itärasti -kuntosuunnistuksissa lauantaisin klo 11-13 ja talvikaudella mm. korttelirasteille. Vanhemmilla on tällöin hyvä mahdollisuus käydä suunnistamassa yhdessä lasten kanssa.

Kisailuun tutustutaan pääkaupunkiseudun alueen nuorten harjoitustapahtumissa (NSK).

Mukaan toimintaan!

Suunnistuskouluun ja muuhun toimintaan osallistuminen edellyttää Rastihaukat ry:n jäsenyyttä. Lasten ja nuorten jäsenmaksu vuonna 2020 on 20 €. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lue tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta, eduista, maksuista, lisensseistä ja vakuutuksista täältä.

Lisätiedot

Mikäli haluat lisätietoa, ota yhteyttä!

Teemu Matilainen
nuoriso(at)rastihaukat.fi
045 6709 707

Kevään 2020 ohjelma

Omatoimiohjelma

Katso listaa omatoimisesta toiminnasta. Esimerkiksi omatoimiset Piharastit, valokuvasuunnistukset ja Itärastit kannattaa hyödyntää.

Harjoitukset

Muutokset ohjelmaan ja tarkemmat tiedot paikoista päivitetään tälle sivuille ja lähetetään sähköpostitse suunnistuskoulun osallistujille. Ohjelma löytyy myös Nimenhuuto-palvelusta. Pyydä tunnukset nuorisovastaavilta.

AikaPaikkaOhjelma
Viikko 21
Ke 20.5.Rintinpolun koulut,
Rintinpolku 4
Punakivenpuisto,
Punakiventie 4
Piharastikisan tapahtumailta. Rintinpolun kouluilla klo 17:00-18:00, Punakivenpuistossa noin klo 18:20-19:30. Lähtöjä porrastetaan tilanteen mukaan niin ettei synny ruuhkaa.

Piharastikisaan voi osallistua myös omatoimisesti 31.5. saakka.

Viikko 22
Viikko 23
To 4.6.Myllypuro,
Yläkivenrinne 6
Uusien suunnistuskoululaisten info klo 17:30, muut paikalle vapaasti 18:00-18:30 välillä. Ohjaajat paikalla ja rastit maastossa ainakin 19:30 asti.
Piha- ja puistosuunnistusharjoituksia.
Viikko 24
Ma 8.6.Pihlajamäen nuorisopuisto,
Jengipolku 8
Yhteisharjoitus Rasti-Jyryn kanssa.
Ti 9.6.VantaaHuom! Järjestäminen hyvin epävarmaa.
Alueen Nuorten Sarjasuunnistus (NSK)
Lähtö 17:30-19 välillä.
To 11.6.RoihuvuoriSaapuminen vapaasti 18:00-18:30 välillä.
Viikko 25
Ke 17.6.LaajasaloSaapuminen vapaasti 18:00-18:30 välillä.
Kesätauko
Kesätauon jälkeen jatkamme elokuussa heti kisailulla!
Viikko 33
Ti 11.8.LatokartanoAlueen Nuorten Sarjasuunnistus (NSK).
Lähtö 17:30-19 välillä.
Meidän järjestämä, joten kaikki mukaan!

 

Jaa tämä: