Tietosuojaseloste

Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme uuden 25.5.2018 voimaan astuvan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiseksi. Verkkosivustomme osoite on: https://rastihaukat.fi.

Kunnioitamme verkkosivuillamme vierailevien käyttäjien yksityisyyden suojaa. Käsittelemme verkkosivujemme kautta syöttämiäsi tietoja luottamuksellisesti henkilötietolain (523/1999) mukaisesti.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Jäsenrekisteri

Rekisterin käyttötarkoitus on Rastihaukat ry:n jäsenrekisterin ylläpitäminen, jäsenien maksujen hallinnointi, arkistointi ja käsittely sekä jäsensuhteen hoitaminen.

Tietoja voidaan käyttää  toiminnan kehittämiseen, tilastollisiin tarkoitukseen ja henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön tuottamiseen verkkopalveluissamme. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Yhdistyksellä on oikeus julkaista jäsenrekisterin sisältämiä tietoja sähköisenä tai kirjallisena luettelona, ellei jäsen sitä erityisesti kiellä. Luettelolla tarkoitetaan tässä tapauksessa esim. postitustarroja jäsenkirjeiseen tai vastaavia. Jäsenellä on oikeus kieltää tietojen julkaiseminen ilmoittamalla siitä sähköpostitse rekisterin yhteyshenkilölle.

Rekisteriin talletettavat tiedot saadaan pääsääntöisesti asiakkaalta itseltään jäsenrekisteröinnin kautta (verkkosivut), sähköpostitse tai puhelimitse tapahtuvan yhteydenoton kautta.

Jäsenrekisteri sisältää seuraavia tietoja:

– Henkilön etu- ja sukunimi

– Syntymäaika

– Sähköpostiosoite

– Postiosoite

– Puhelinnumero

– Laskutukseen liittyvät asiat mm. tilaukset yhdistyksen verkkokaupasta

Verkkokauppa

Rastihaukat verkkokaupan tietojen pääasiallinen lähde on käyttäjä itse. Verkkokaupasta kerätään seuraavia tietoja:

  • Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot
    • Tunnistamistiedot, kuten nimi
    • Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    • Maksutiedot
  • Palvelun käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot
    • Ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot
    • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
    • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

Tunniste-, yhteys- ja maksutietojen antaminen on pakollista ostaessasi Rastihaukat verkkokaupasta Internetin kautta. Tietoja voidaan käyttää  toiminnan kehittämiseen, tilastollisiin tarkoitukseen ja kohdennetun viestinnän tuottamiseen verkkopalveluissamme.

Yhteydenottolomakkeet

Keräämme verkkosivujemme kautta ainoastaan henkilötietoja, jotka vapaaehtoisesti lähetät meille. Täyttäessäsi yhteydenottolomakkeen verkkosivujemme kautta sinulta kysytään nimeä ja sähköpostiosoitetta. Voit halutessasi täyttää myös muita tietoja yhteydenottopyyntöön liittyen.

Evästeet

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Käytämme verkkosivuillamme kolmanen osapuolen sivustoanalytiikka- ja markkinointijärjestelmää Google Analyticsia. Järjestelmä kerää sivustolla kävijöistä tiettyjä tietoja evästeiden avulla, jotta sivuston käyttöä voidaan arvioida ja parantaa. Näitä tietoja ovat esimerkiksi mitä kautta käyttäjä on löytänyt sivustolle ja miten hän toimii sivustolla. Järjestelmän tarjoaja välittää ja säilyttää kerätyt tiedot palvelimillaan.

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Käytämme verkkosivuillamme kolmanen osapuolen sivustoanalytiikka- ja markkinointijärjestelmää Google Analyticsia.

Google Analytics voi luovuttaa tietoja myös kolmansille osapuolille mikäli se käyttää kolmansia osapuolia kerätyn tiedon käsittelijöinä tai mikäli laki vaatii tietojen luovuttamista. Google ilmoittaa, että se tallentaa vain ei-yksilöiviä tietoja eli se ei yhdistä kerättyjä tietoja yksittäiseen henkilöön. Google Analytics käyttää enimmäkseen ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustoanalytiikkapalvelun tuottamiseksi.

Lisätietoja Google Analytics -palvelun tietosuojakäytännöistä.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot.

Kenelle jaamme tietosi

Emme luovuta henkilötietojasi yhdistyksen ulkopuolelle ja käytämme tietojasi ainoastaan tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Tietojen käyttöoikeus on vain henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työtehtäviensä suorittamiseksi. Tietojasi ei luovuteta muille organisaatioille kaupallisiin tarkoituksiin.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme verkkokauppaan rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Kullakin käyttäjällä on oma henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana.

Järjestelmä on suojattu palomuurilla, joka suojaa ulkopuolelta tulevia yhteydenottoja järjestelmään.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Mihin voit ottaa yhteyttä?

Yhteystiedot ja rekisterinpitäjä

Käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii:

Rastihaukat ry (Y-tunnus: 1526637-0)

Kaikissa tietoturvaan liittyvissä asioissa tavoitat meidät seuraavasti:

– Sähköpostilla osoitteesta kauppa(at)rastihaukat.fi

Jaa tämä: