Ohjeet osallistujille Itärastit

Itärastit on suunnistusseura Rastihaukat ry:n järjestämä kuntosuunnistustapahtuma. Itärasteja on järjestetty vuodesta 1981 alkaen. Kuntosuunnistuksissa on tarjolla eri pituisia ja tasoisia ratoja vasta-alkajista aktiivisuunnistajiin.Itärastit on suunnistusseura Rastihaukat ry:n järjestämä kuntosuunnistustapahtuma.

Itärasteilla on tarjolla seuraavat ratavaihtoehdot:

  • n. 2 km (D-rata), joka on helppo ja tarkoitettu vasta-alkajille.
  • n. 3 km (C-rata), joka on helpohko ja sopii lyhyttä lenkkiä haluaville.
  • n. 5 km (B-rata), jo vaativampi, mutta silti kuntosuunnistajille erittäin hyvin sopiva.
  • n. 7 km (A-rata), joka on tarkoitettu aktiivisuunnistajille ja kehittyneille harrastajille.

Joissakin tapahtumissa on tarjolla lisäksi vaativampi C-rata, pitempiä matkoja tai taitoratoja (esim. käyrä-,väyläkartta), katso tarkemmin kunkin tapahtuman kohdalta.

Metsään pääsee klo 11:00 ja 13:00 välisenä aikana. Kaikissa Itärasti-tapahtumissa on käytössä Emit-leimaus.

Karttamaksu vuonna 2023 on aikuisilta 10 euroa ja alle 19-vuotiailta 3 euroa. Emit-kortin vuokra 3 euroa.

Koronaviruksen leviämisen torjuminen vaatii edelleen vastuullista toimintaa sekä järjestävältä taholta että osallistujilta; sairaana pysytään kotona, käsiä pestään, yskitään oikein, pidetään etäisyyttä myös metsässä ja huomioidaan riskiryhmät. Suosi maksutapoina sähköisiä järjestelmiä osoitteessa www.rastilippu.fi , näin pääset matkaan sujuvammin ja vähemmin kontaktein.

Maksutavat:
– verkkopankit, luottokortit: Rastilippu.fi -palvelu (verkkopankit, luottokortit, Pivo, Saldo)

– käteinen
– pankki- ja luottokortit paikanpäällä

– perinteiset liikuntasetelit: Smartum Liikunta- ja Kulttuurisetelit, Tyky-kuntosetelit ja Virike-setelit

– mobiilimaksu/-sovellus: Edenred maksut tehdään sovelluksella muutamalla klikkauksella (näytä kuitti karttamyynnissä). Itärastit löytyvät sovelluksesta nimellä: Itärastit
– mobiilimaksu/-sovellus: ePassi Sportti & Kulttuuri toimii kaikilla puhelimilla. Maksut tehdään sovelluksella, tekstiviestillä tai puhelinnumerosi avulla (näytä kuitti karttamyynnissä). Itärastit löytyvät sovelluksesta nimellä: Rastihaukat (ePassitunnus on: 58285)
– verkko-/mobiilimaksu: SmartumPay, tulosta kuitti mukaan tapahtumaan tai näytä kännykän ruudulta (qr-koodi ei käy maksutapana).

Huom! Erityisen tärkeää on muistaa ilmoittautua sekä lähdössä että maalissa. Mikäli maalipöytäkirja ei täsmää lähtöpöytäkirjan kanssa, järjestäjä on velvollinen selvittämään puuttuvat osallistujat ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä poliisiviranomaiseen etsintöjen käynnistämiseksi.

Kuntosuunnistajaa koskee jokamiehenoikeuksiin sisältyvä vastuu luonnosta ja muiden luonnon käyttäjien tarpeiden huomioimisesta. Ole varovainen teitä ylittäessäsi. Vastuu vahingosta on aina kuntoilijalla itsellään. Katso tästä yleisohje toimintaan kuntorastitapahtumissa.

Kunnioitathan kiellettyjä alueita, eli  piha-tontteja ja -alueita (oliivinvihreät alueet) sekä erikseen rasteroidut alueet (violetti rasterointi). Näiden alueiden läpi ei saa kulkea.

Osassa Itärastitapahtumia tarjolla myös omatoimisuunnistus Iterastit, radat vastaavat kuin Itärastitapahtumassa.

Hanki edullinen kuntosuunnistajan vakuutus ja tuet samalla järjestävän seuran toimintaa!

 

Jaa tämä: