Kenelle

Sportti-Haukat on Rastihaukkojen aktiivisesti ja tavoitteellisesti suunnistusta harrastavien aikuisten ja nuorten yhteinen valmennusryhmä. Valmennusryhmään kuuluva voi olla kansallisella tasolla hyvää sijoitusta tavoitteleva tai muuten vain suunnistusta aktiivisesti harrastava. Ryhmään osallistuvilta toivotaan jo entuudestaan riittävää suunnistustaitoa ja erityisesti motivoitunutta asennetta!

Vaikka harjoitusten ydinkohderyhmä painottuukin ehkäpä kilpasuunnistajiin, ovat myös aktiivisesti harrastelijat tervetulleita mukaan.

Tavoite

Ryhmän tavoitteena on tarjota erityisesti tavoitteellisesti lajia harrastaville vaativia ja kehittäviä harjoituksia sekä motivoiva ympäristö harjoitteluun. Pyrimme yhdessä ylläpitämään hyvää yhteishenkeä ja kannustavaa ilmapiiriä, jossa kaikki tuntevat olevansa osa ryhmää.

Toteutus

Valmennusryhmän jäsenille on sekä kevät- että syyskaudella tarjolla viikoittain ainakin yksi taitotasoltaan haastava suunnistusharjoitus sekä viikonloppuisin maksuttomat Itärastit. Eli viikoittain tarjolla on vähintään kaksi harjoitusmahdollisuutta. Kilpailukalenterin tiiviys vaikuttaa osaltaan harjoitustarjonnan määrään.

Valmennusryhmän harjoitukset koostuvat Sportti-Haukkojen omista taitoharjoituksista, joita ryhmän taitavimmat jäsenet järjestävät, PK-seudun urheiluakatemian koordinoimista taitoharjoituksista ja lähiseurojen kanssa toteutetuista yhteisharjoituksia. Urheiluakatemian koordinoimat harjoitukset ovat kevätkaudella pääasiassa keskimatkan suunnistusharjoituksia ja syyskaudella yhteislähtöinä toteutettuja yösuunnistusharjoituksia.

Pääsääntöisesti valmennusryhmän taitoharjoituksia järjestetään keskiviikkoiltaisin klo 18 ja ne kestävät n. 1,5 tuntia. Harjoitusmaastot sijaitsevat Helsingissä ja sen lähiseuduilla.

Vuoden aikana pyritään järjestämään myös muutamia päiväleirejä ja toisinaan pidempiä viikonloppuleirejä pääkaupunkiseutulaisille astetta tuntemattomammissa maastoissa. Seura vastaa leireillä ainakin harjoitusten kustannuksista. Majoituksista ja ruokailuista osallistujien on yleensä maksettava omakustannehinta.

Keväällä 2023 perustettu Sportti-Haukat sai kauden päätteeksi runsaasti erinomaista palautetta ja näin ollen valmennusta jatketaan vähintäänkin samalla tasolla myös syyskaudella.

Syyskauden 2023 ohjelma

Ohjelmaa päivitetään ajan mittaan ja harjoitustarjontaan saattaa tulla muutoksia.

Hiiliviisas valmennustoiminta

Sportti-Haukkojen valmennustoiminnassa pyritään hiiliviisauteen suosimalla kimppakyytejä harjoituksiin ja kilpailuihin matkatessa sekä järjestämällä harjoituksia mahdollisuuksien mukaan hyvien julkisten liikenneyhteyksien tai toisinaan jopa pyörä- ja kävelymatkan päässä.

Osallistuminen ja maksut

Osallistuminen edellyttää Rastihaukkojen jäsenyyttä. Sportti-ryhmään voi ilmoittautua kevät- tai syyskauden alkaessa verkkokaupan kautta. Ryhmän harjoituksista peritään kauden tapahtumista riippuva kausimaksu.

Ilmoittaudu tästä!

Mukaan voi tulla myös kesken harjoituskauden, mikäli verkkokaupan ilmoittautumislinkki on avoinna.

Sportti-Haukkojen harjoituksiin voi myös tulla tutustumaan kerran ilmaiseksi. Tutustuminen ei vaadi seuran jäsenyyttä. Olethan tällöin hyvissä ajoin yhteydessä valmennukseen.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan ryhmän toimintaan, mutta et hallitse vielä suunnistuksen perustaitoja suosittelemme kevään suunnistuksen peruskurssia.

Lisätiedot

Mikäli haluat lisätietoja, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä!

Pyry Kivikoski
valmennus@rastihaukat.fi

Jaa tämä: