Harjoituskilpailu 8.5.2023

Tervetuloa harjoituskilpailuun Latokartanoon maanantaina 8.5.2023!

Harjoitus on tarkoitettu Rastihaukkojen, Rasti-Jyryn, Pihkaniskojen ja SK Uuden jäsenille. Tarkoitus on tutustua matalalla kynnyksellä kilpailunomaisiin järjestelyihin. Ja tietenkin nauttia suunnistuksesta!

 • 30.4.2023: Kutsu julkaistu.

Sijainti

Tapahtumakeskus sijaitsee Latokartanonkaaren ja Viikin puistosillan läheisyydessä. Karttalinkki: https://goo.gl/maps/gaXRL3gsNUdeQMQY9

Tapahtumakeskukseen pääsee julkisilla ja pyörillä, mutta ei autoilla! HSL:n Reittioppaaseen osoitteena toimii Latokartanonkaari 61.

Autojen pysäköinti Kivikon liikuntapuistossa, osoite Savikiekontie 5. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen noin 1,2 km. Pysäköinnistä on viitoitus tapahtumakeskukseen.

Lähtö

Maastoon voi lähteä voi vapaasti klo 17:30 – 18:45 välillä.

Ennen lähtöä ilmoittaudutaan tapahtumakeskuksessa infoon, josta on saatavilla myös laina-emitejä.

Lähtöön on matkaa tapahtumakeskuksesta noin 1,1 km.

Reitti lähtöön kulkee yleistä tietä pitkin hevostallialueen läpi. Tallialueella kilpailijoiden ja saattajien on noudatettava varovaisuutta, vältettävä hevosten ja ratsastajien häiritsemistä ja kuljettava vain viitoitettua tietä pitkin.

Sarjat

 • D8RR, H8RR (2015 ja myöhemmin syntyneet) – 2,3 / 1,6 km
 • D10RR, H10RR (2013-2014 syntyneet) – 2,3 / 1,6 km
 • D10, H10 (2013 ja myöhemmin syntyneet) – 2,0 km
 • D12TR, H12TR (2011 ja myöhemmin syntyneet) – 1,5 km
 • D12, H12 (2011 ja myöhemmin syntyneet) – 2,1 km
 • D14, H14 (2009 ja myöhemmin syntyneet) – 2,3 km
 • D16L, H16L (2007 ja myöhemmin syntyneet) – 2,3 km
 • RR Avoin, TR Avoin, 10 Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin (kaiken ikäiset)

Selitykset:

 • D: tytöt (damer), H: pojat (herrar)
 • RR: rastireittirata. Maastossa on (karttaan merkitty) yhtenäinen nauha eli “siimari”, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa ja kannattaa käyttää hyväkseen. Ratapituuksissa ensimmäinen kertoo matkan nauhaa pitkin, toinen lyhintä mahdollista eli “linnuntietä”.
 • TR: tukireittirata. Maastossa on (karttaan merkitty) yhtenäinen nauha, mutta rastit ovat hieman siitä irrallaan.
 • L: lyhyt. H/D16L on sama rata kuin H/D14-sarjoissa.
 • Avoin: avoin sarja (ent. “saattajasarja”). Kaikille radoille on mahdollista osallistua saattajan tai kaverin kanssa. Tai yksinkin “nuorempien” radalle. Eli 13-vuotias voi halutessaan osallistua sarjaan A-12.

Ilmoittautuminen

Lisenssiä ei vaadita, koska kyseessä on harjoitus. Ilmoittautuminen mielellään mahdollisimman ajoissa (viimeistään su 7.5.) joko oman seuran ohjaajalle, tai suoraan ilmoittautumislomakkeella. Huoltajan puhelinnumeroa pyydetään turvallisuussyistä.

Kartta ja radat

Kartan mittakaava 1:7500, käyräväli 5m. Kartta on A5-kokoinen ja muovisuojuksessa.

Rastinmääritteet on painettu karttoihin, ei irrallisia rastinmääritteitä. RR-sarjoissa ei ole rastinmääritteitä.

Maasto on puistometsää, jossa on erittäin runsas polkuverkosto. Kaikkia maastossa olevia polkuja ei ole kuvattu karttaan. Korkeuserot ovat suuria ja maastossa on paljon kallioita ja jyrkänteitä.

Runsaslukuiset polut ja pienipiirteinen maasto asettavat omat haasteensa lapsille sopivien ratojen suunnitteluun alueelle. Radat on kuitenkin pyritty tekemään kunkin ikäryhmän taitotasoon sopiviksi. Siimari- sekä suorat 10- ja 12-radat tukeutuvat alueen kävelyteihin. 14-radalla suorimmat reitinvalinnat vaativat suunnistajilta tarkkuutta ja kartanlukutaitoa, mutta kierroilla pitäisi vähemmänkin suunnistaneen löytää turvallisesti rasteille.

Ohjeet

Lähdössä toimitsija opastaa miten toimitaan. Myös oma huoltaja tai ohjaaja voi opastaa lapsia lähdössä.

Lähdössä on kaksi kaistaa, yksi rastireitti- ja 10-sarjoille, ja toinen 12-vuotiaista lähtien. RR- sekä H/D10-sarjalaiset saavat kartan ja toimitsijan opastuksen 2 minuuttia ennen lähtöä. Muut saavat kartan minuutin ennen lähtöä ja voivat omatoimisesti tutustua siihen.

Aika lähtee käyntiin emit-kortin nollauksesta. Rastit on merkitty rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastileimasimesta. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia.

Viimeinen rasti on yhteinen kaikilla radoilla. Siinä on sekä numerokoodilla 200 että RR6-tunnuksella varustettu leimasin. Kaikki voivat leimata kummalla tahansa.

Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Sen jälkeen siirrytään eteenpäin leimasimen purkuun infoon.
HUOM! Myös keskeyttäneiden täytyy ilmoittautua infossa ennen pois lähtöään.

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskuksessa on info, jossa rekisteröinti lähtöön ja maaliin.

Lähin WC sijainnee Kivikon McDonald’sissa.

Tulokset

Koska kyseessä ei ole kilpailu vaan harjoitus, ei tuloksilla sinänsä saisi olla isoa merkitystä. Mutta tokihan ne joillekin ovat tärkeitä, ja väliajoistakin voi jotain oppia.

Niinpä tulokset löytyvät täältä.

Yhteystiedot

Teemu Matilainen
nuoriso@rastihaukat.fi
045 6709 707

Jaa tämä: