Omatoiminen hiihtokisa keräsi runsaasti Rastihaukkoja Paloheinään

Seuranmestaruuskisat käynnistävä hiihto ei ole viime vuosina ollut kovin suosittu laji, mutta tänä vuonna peräti 18 Rastihaukkaa osallistui Paloheinässä 1.-3.3. pidettyyn omatoimiseen kisaan. Hiihto on tunnetusti kuntoa, voimaa ja tekniikkaa vaativa laji, jossa myös välineillä on merkitys lopputulosten kannalta. Tänä vuonna mukaan tuli yksi muuttuja lisää, sen verran myös kelit ehtivät vaihtelemaan päivien ja ihan vuorokausienkin aikana.

Tarkemmat tulokset ja pisteet on julkaistu, tässä tärkeimmät kisauutiset.

Naisten sarjassa kärkipaikan otti selkeästi Sanna Ehonen. Miesten sarjaan saatiin peräti 10 osallistujaa, ja tänä vuonna pisteet olivat ennätyksellisen tiukassa. Kärkipaikan otti vain 6 sekunnin erolla Seppo Tompuri ja muukin kärki oli vain reilun minuutin päässä. Valmennusjohto odottaa jo innolla ensi vuoden hiihtokisaa. Jos tämä porukka saadaan yhteislähtöön niin lopullinen ratkaisu saattaa venyä maalisuoralle asti!

Lady-sarjan kärkipaikan otti Kirsi Tervo-Aunesluoma ja Master-sarja on Kimmo Tikan hallussa (korjattu jälkeenpäin). Nuorten sarjoissa Aino Aulanko johtaa D16 sarjaa Oskari Aulanko H16 sarjaa. Hiihto on myös lasten sarjojen osakilpailu ja D10 sarjan voitti Olga von Matt.

Valmennusjohto onnittelee voittajia ja kiittää kaikkia osallistujia! Tästä saadaan herkulliset asetelmat loppuvuoden kilpailulle, jotka jatkuvat vielä maaliskuussa omatoimisten Korttelirastien muodossa, tarkempaa tietoa seuraa pian. Joka tapauksessa nyt kannattaa viimeistään aloittaa mahdollisesti tauolla ollut juoksu- ja hölkkäharjoittelu jotta jalat ehtivät tottua varsinaiseen suunnistuskauteen.

Kunto- ja kisakalenterit ovat koronapandemiankin vuoksi jatkuvassa muutoksessa. Maastojuoksu siirrettiin syksyyn päällekäisen Kompassi-cupin alta ja AM pitkä näyttäisi siirtyneen samalle toukokuun viikonlopulle AM keskimatkan kanssa. Pyrimme pitämään jäsenet ajan tasalla muutoksista myös seuranmestaruuskisoihin liittyen. Ohjelmasivua päivitetään ajoittain, viimeksi tänään.

Jaa tämä: