Tontturoga 10.12.2022

Kutsu

Tervetuloa tonttuilemaan Vuosaaren huipulle ja Mustavuoreen lauantaina 10.12.2022!

Harjoitus on avoin kaikille Rastihaukkojen jäsenille, sekä naapuriseurojen lapsille/nuorille sekä heidän huoltajille ja ohjaajille.

Teemana on tunnin rogaining eli pistesuunnistus. Harjoitus sopii kaikenikäisille, ja osallistua voi yksin tai ryhmissä. Pienimmät tarvitsevat isomman tontun saattamaan. Maalissa tarjolla glögiä ja piparia.

  • 15.11.2022: Kutsu julkaistu
  • 7.12.2022: Edelleen voi ilmoittautua. Lisätty infoa tie- ja mahdollisesta latukiellosta.
  • 9.12.2022: Ajetuilla laduilla kulkeminen kiellettyä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tällä lomakkeella ke 7.12. klo 24 mennessä, jotta osaamme varata riittävästi karttoja ja tarjoilua. Ryhmiä voi muodostaa ja muuttaa paikan päällä.

Paikan päällä kaikkien tulee ilmoittautua infoon ennen ja jälkeen suorituksen.

Paikka ja aika

Harjoitus järjestetään Vuosaaren Musta tonttuvuoren alueella. Tapahtumakeskus, lähtö ja maali Niinisaarentien itäpään uudella parkkialueella. Autojen pysäköinti ensisijaisesti samalla parkkipaikalla, mutta tarvittaessa myös Itäreimarintien varressa. Noudata liikenteenohjaajien opastusta.

Lähdöt vapaasti klo 11:00 – 12:30 välillä. Maali suljetaan kun kaikki tontut ovat palanneet laaksoon.

Sisätiloja tai sääsuojaa ei ole osallistujien tai huoltajien käytössä. Infokatokseen voi jättää tavaroita sääsuojaan. Pysäköintialueella on yksi kaupungin ylläpitämä WC.

Ohjeet

Tarkoitus on tunnissa kerätä niin monta pistettä kuin mahdollista käymällä haluamillaan rasteilla. Helpoista ja lähellä olevista rasteista saa vähemmän pisteitä, vaikeista ja kaukaisemmista enemmän.

  • Karttaa voi (ja kannattaa!) tutkia ja reittiä suunnitella ennen lähtöä.
  • Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän (3-6). Esim. “36” antaa 3 pistettä. Rasteilla on emit-leimaus, ja kultakin rastilta voi saada pisteet vain kerran.
  • Aikaa 60 minuuttia. Ajanotto alkaa Emitin lähtöleimauksesta ja päättyy loppuleimaukseen.
  • Maaliin kannattaa tulla annetun 60 minuutin sisällä. Yliajasta vähennetään yksi piste jokaiselta alkavalta minuutilta.
  • Tasapisteissä nopeampi aika voittaa.

Kyseessä on (enemmän tai vähemmän) leikkimielinen harjoitus eikä kilpailu, joten kaikki suunnistavat samassa sarjassa. Tuloksia voi jälkikäteen itse vertailla rakkaimpiin kilpakumppaneihin.

Kartta ja maasto

Suunnistuskartta A4, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5m. Rastinmääreet vain kartassa, ei irrallisina. Jokaiselle on oma kartta vaikka suunnistaisivat ryhmässäkin.

Maasto on polkurikasta ja vaihtelevaa taajamametsää. Korkeuserojakin löytyy. Kaikkia kiviä ja pieniä polkuja ei ole karttaan voitu kuvata. Osa rasteista on teiden ja selvien polkujen varrella tai lähellä, osalle joutuu suunnistamaan. Tapahtumapäivän lumitilanne tulee vaikuttamaan vaikeuteen.

Aluetta rajaavat autotiet ja osin niitä reunustavat kevyen liikenteen väylätkin on merkitty karttaan kielletyiksi alueiksi. Niitä ei siis saa kulkea tai ylittää.

Hiihtolatuja on to 8.12. ajettu koneellisesti. Niillä kulkeminen on kiellettyä! Kielletyt alueet on merkitty karttaan, ja valitettavasti ne pienentävät käytettävissä olevaa aluetta ja rastipisteitä. Toivottavasti runsas lumimäärä tuottaa vastapainoksi paljon iloa.

Varustus

Jotta osaa takaisin maaliin annetussa ajassa, joku ajanottoväline on erittäin suositeltava. Suunnitelmien piirtämiseen voi ottaa myös tussin mukaan.

Oma karttamuovi mukaan, mutta paikan päältäkin löytyy. Emit-kortin (1 per ryhmä) saa lainaksi jos omaa ei ole.

Sään mukainen vaatetus. Nastarit lienee paras jalkine. Tonttulakkia ja muita tonttuvarusteita suositellaan!

Tulokset

Online-tulokset löytyvät täältä.

Yhteystiedot

Teemu Matilainen
nuoriso@rastihaukat.fi
045 6709 707

Jaa tämä: