Pistesuunnistusharjoitus Latokartanossa to 24.9.2020

Rastihaukat järjestää jäsenilleen suunnistusharjoitukseen torstaina 24.9. Latokartanon Hallainvuoressa.

HallainvuoriTeemana on pistesuunnistus, eli tarkoitus on kerätä tunnissa niin monta pistettä kuin mahdollista käymällä haluamillaan rasteilla. Helpoista ja lähellä olevista rasteista saa vähemmän pisteitä, vaikeista ja kaukaisemmista enemmän.

Harjoitus sopii kaiken ikäisille ja tasoisille, kunhan valitsee tasolleen sopivan reitin. Harjoitukseen osallistuu paitsi Rastihaukkojen lapset, nuoret ja aikuiset, myös ainakin lapsia Rasti-Jyrystä ja Pihkaniskoista.

Maastoon voi lähteä vapaavalintaisesti klo 17:30 alkaen. Halukkaille tarjolla seuramestaruus-yötäkin ajatellen myös hämärä- tai yösuunnistusta. Aurinko laskee klo 19:16 eli säätä riippuen viimeistään kahdeksalta on pimeää. Maali on auki klo 21:30 asti. Ilmottauduthan sekä lähdössä että maalissa vaikket “kisailisikaan”.

Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen nopeuttaa hieman toimitsijan työtä: https://online.rastihaukat.fi/events/846eacab-ac3a-4a58-84ce-ef29f0a55a64

Lähtö ja maali on Myllypuron puolella Hallainvuorentie 8:n kohdalla. Autoille löytyy ilmaisia pysäköintipaikkoja niin Hallainvuorentien kuin lähikatujenkin reunoilta.

Tarkemmat säännöt jos haluaa “kilpailla”:

  •  Karttaa voi (ja kannattaa!) tutkia ja reittiä suunnitella ennen lähtöä.
  • Rastikoodin ensimmäinen numero kertoo rastin pistemäärän (2-6). Esim. “36” antaa 3 pistettä. Kultakin rastilta voi saada pisteet vain kerran.
  • Aikaa 60 minuuttia. Ajanotto alkaa Emitin lähtöleimauksesta ja päättyy loppuleimaukseen.
  • Maaliin kannattaa tulla annetun 60 minuutin sisällä. Yliajasta vähennetään yksi piste jokaiselta alkavalta minuutilta.
  • Tasapisteissä nopeampi aika voittaa.

Mukaan kannattaa ottaa:

  • Ajanottoväline jotta osaa palata oikeaan aikaan.
  • Emit-kortti ja kompassi (myös lainavälineitä löytyy rajallisesti).
  • Vähintään A4-kokoinen karttamuovi (löytyy paikan päältäkin).

Tervetuloa!
– Teemu

Jaa tämä: