Rastihaukkojen 25manna 2019

29 rastihaukkaa jätti perjantaina 11.10. sateisen Suomen kohteenaan perinteinen 25manna-viesti, joka järjestettiin tänä vuonna Ruotsin Västerhaningessa. Matkaan lähdettiin linja-autolla, jossa viestiosuusjärjestys lyötiin lopullisesti lukkoon. Joukkue koostui niin vanhoista viestikonkareista kuin uusista tulokkaistakin. Nuoria haukkoja oli ilahduttavan paljon matkalla mukana!

Turusta matka jatkui laivalla Tukholmaan, jonne saavuttiin jo aikaisin aamulla. Tässä vaiheessa reissua seuraan liittyi vielä yksi rastihaukka Ruotsinmaalta. Joukkue oli nyt kasassa ja valmis siirtymään lyhyiden yöunien saattelemana noin 30 km Tukholmasta sijaitsevaan kisakeskukseen. Kisakeskus oli suurella peltoaukealla, jonne rastihaukat pystyttivät ensitöikseen seurateltan.

Ei mennyt kauaakaan, kun Teemun oli jo aika rientää starttiviivalle muiden avausosuuden suunnistajien kanssa. Kisat lähtivät hyvin käyntiin ja muilla joukkueen jäsenillä alkoi valmistautuminen omille osuuksilleen. Teemun jälkeen metsään lähti Anna, joka maaliin tullessaan lähetti Veikan, Ainon, Kirsin ja Marjon samanaikaisesti omille osuuksilleen. Tämän jälkeen viesti jatkui siten, että ensimmäinen metsästä tulija lähetti seuraavan osuuden ensimmäisen suunnistajan metsään.

Kaide otti joukkueenjohtajan roolin päästen lähtöalueelle huolehtimaan 3- ja 4-osuuksien sujuvasta vaihdosta, sillä osuuksilla oli paljon ensikertalaisia. 3-osuuden suunnistajat vapauttivat jokainen vuorollaan Julian, Kaisan, Otson ja Oskarin omille osuuksilleen. He puolestaan vapauttivat Mikan, Kimin, Peran ja Anteron metsään. Lopulta myös pelkästään naisille tarkoitetun 6-osuuden suunnistajat pääsivät metsään. Jonna ehti vapauttamaan vielä Kimmon 7-osuudelle, mutta Eemelin, Pyryn, Aapon, Jounin, Eskon ja Hannan oli valmistauduttava yhteislähtöön, sillä vaihto oli ehtinyt jo sulkeutua ennen kuin Paula K., Mia ja Paula T. ehtivät maaliin.

Joukkueen hyväksytty suoritus varmistui, kun viimeinenkin haukka pääsi maaliin. Viestin kruunasi vielä selostajan haastattelemaksi päässyt Pyry!

 

 

 

 

 

 

 

Kiitos kaikille suunnistajille, kannustajille ja varasuunnistajille! Ensi vuonna uudestaan!

Jaa tämä: